De route naar geluk, rust en energie

“alles waar je ogen van gaan sprankelen moet je doen

Over vitalità COACHING

Hoi, ik ben Michelle Jongen,

een jonge energieke, enthousiaste, no-nonsens Gelukscoach. Ik ben nieuwsgierig en gepassioneerd.

Mijn hoge ambities hebben ertoe geleid dat ik in 2019 een burn-out kreeg. Ruim een jaar lang zat ik niet lekker in mijn vel. Alle dingen waar ik zo vrolijk van werd en die eerst zo vanzelfsprekend waren, konden me niet meer vrolijk stemmen. Ik zag er zelfs tegenop om ze te doen. Gewoon even naar buiten lopen en van de zon genieten, was al een te hoge drempel geworden. Ik besefte dat het roer om moest. Toen ben ik gaan leren om mijn hart te volgen.

Ik kwam in aanraking met ACT (Acceptance & Commitment Therapie), mindfulness en meditatie. Ik ging voor het eerst écht leren voelen. En dat vond ik stiekem best een beetje eng. Een memorabel moment was de dag dat ik mijn hand sinds lange tijd weer op mijn hart legde. Toen werd ik zomaar overmand door emoties en gevoelens. Dit voelde in eerste instantie onwennig. Maar ik leerde dat het tonen van kwetsbaarheid juist een teken van moed is. Ook ontdekte ik om mijn eigen emoties te herkennen. En om mijn emoties de ruimte te geven, omdat ze er gewoon mogen zijn. Op deze manier leerde ik hun schoonheid te ervaren.

Tijdens mijn herstel merkte ik dat ik te ver verwijderd was geraakt van mijn eigen kernwaarden. En ik besefte dat ik dit zelf had toegestaan. Daarom besloot ik om het heft weer in eigen handen te nemen. Ik koos bewust voor de geluksroute en zette weer koers naar het bezielde leven. Vanaf toen ging mijn energie weer als vanzelf stromen.

En nu is het mijn beurt om jou te ondersteunen! Voel je vrij om mij in te zetten als jouw Gelukscoach of Mindfulness instructeur.

Mijn kernwaarden: verbondenheid, bewustzijn en eerlijkheid.

En wat nog meer?

Van oorsprong kom ik uit Maastricht. Ik ben dan ook ontzettend gek op vlaai! Sinds 2018 woon ik in Boxtel. De liefde heeft mij naar Noord-Brabant gebracht. Naast mijn toffe job als coach, ben ik tevens Onderwijsassistent Welzijn bij De Rooi Pannen Handel & Ondernemen. Wat ik nog meer heel erg leuk vind zijn verticale teeltsystemen. Maar het meest verzot ben ik waarschijnlijk toch wel op dinosaurussen.

Een gezonde levensstijl vind ik belangrijk. Ik probeer gezond te eten en voldoende te bewegen. Ook geniet ik van de momenten dat ik mindfulness en mediatie beoefen. Zo komen mijn hart en hoofd weer samen. Ik ben graag buiten om te hardlopen, een rondje te doen op de wielrenfiets of om lekker een wandeling te maken. Een van mijn mooiste prestaties vind ik mijn deelname aan de Iron Man in Maastricht. Daar heb ik succesvol een kwarttriatlon afgerond.

LOTUSBLOEM

In mijn logo is de lotusbloem te zien. Het bijzondere van een lotusbloem is dat deze altijd zuiver en puur is. Door de zelfreinigende eigenschappen van de plant blijft er nooit water of modder achter op de bloemblaadjes. De plant kan bijna heel het jaar bloeien en daardoor staat de bloem ook symbool voor het leven. In het Hindoeïsme en Boeddhisme heeft de lotus een grote betekenis. Waar de bloem in het Hindoeïsme voornamelijk staat voor welvaart, symboliseert zij in het Boeddhisme zuiverheid en verlichting.

De lotusbloem volgt het ritme van de dag: in de ochtend opent de bloem en in de avond gaat deze weer dicht. De bloem leeft in het licht, maar de wortels blijven altijd in de duisternis. De wortels in de duisternis staan symbool voor je verleden, dat er altijd zal zijn. De stengel symboliseert je groei of levenspad, van waaruit jezelf en jouw bewustzijn als zuivere bloem ontspruiten. Met andere woorden: ook al was je verleden nog zo’n duistere tijd, uiteindelijk zullen er – ondanks of misschien juist dankzij je verleden – altijd lichtpuntjes zijn die het leven weer mooi maken.

Het contrast tussen enerzijds de puurheid van de bloem boven het water en anderzijds de wortels in de duisternis geeft aan dat je ondanks, of wellicht juist door, je verleden verlichting kunt vinden en je kunt verbinden met je omgeving. Zodra de lotusbloem boven water komt heeft deze zich verbonden met álle vier de elementen: aarde, water, lucht en vuur. Door de wortels was de plant al verbonden met aarde en water. En met het ontluiken van de zuiverheid van de bloem ontstaat ook verbinding met de elementen lucht en vuur (de zon). Zo is een ultieme verbinding ontstaan van eenheid en balans met de natuur.

Gelukscoaching

Je gaat (her)ontdekken wat jouw verlangens en waarden zijn. Als ontdekker onderga je een prachtige transformatie en zet je telkens een volgende stap vooruit op je nieuwe pad.

Talentanalyse

De talentanalyse laat zien over welke talenten je beschikt en dat is handig!
Het geeft je de mogelijkheid om te ontdekken wat jou energie bezorgt.

Mindfulness

Met mindfulness leer je om in contact te komen met het hier-en-nu. Je gaat je eigen gedachten en gevoelens observeren. Daarbij leer je om je emoties de ruimte te geven die ze verdienen.

Wandelen

Wandelen in de natuur doet iets met je. De natuur oordeelt niet, kijkt niet hoe je erbij loopt en vindt helemaal niks van jou. Wandelen helpt om je gedachten te structureren.

Start VANDAAG en
zeg HAllo!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?
Neem vrijblijvend contact met mij op.