De route naar geluk, rust en energie

“Mindfulness is een energie die je kunt genereren. Het is het vermogen om je bewust te zijn van wat er gebeurt

Thich Nhat Hanh

MINDFULNESS

Je hebt meer dan 3.000 gedachten per uur, dat is ongeveer één gedachten per seconde! Je vindt en moet van alles de hele tijd. Je hebt het gevoel alsof er geen einde komt aan de drukte in je hoofd. Dan is mindfulness geschikt voor jou!

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een levenshouding: het gaat over onverdeelde aandacht en leven in het moment. Het heeft niet als doel om je beter te voelen, maar dat je beter gaat voelen.

Met mindfulness leer je om in contact te komen met het hier-en-nu. Je gaat je eigen gedachten en gevoelens observeren. Daarbij leer je om je emoties de ruimte te geven die ze verdienen. Ze mogen er namelijk gewoon zijn. Dit creëert innerlijke rust, omdat je je meer bewust bent van wat je voelt, ervaart en ziet. Je gaat nieuwe mogelijkheden ontdekken. Dit geeft je de ruimte om je eigen keuzes te maken.

Voordelen van mindfulness:

  • Meer geluk
  • Minder stress
  • Minder zorgen
  • Meer tevredenheid
  • Groter zelfvertrouwen
  • Meer positieve gedachten

Mindful Run/Walk

Als Mindful Run/Walk instructeur bied ik diverse trajecten aan om meer in staat te zijn tot het waarnemen en ervaren van de wisselwerking tussen lichaam en geest. Je bewustzijn is net als een spier, om beter te worden moet je die spier trainen.

We gaan aan de slag met ademhaling, mindfulness, bewustwording en diverse (hard)looptechnieken. Je begint op het punt waar jij op dit moment in het leven staat. Het resultaat van je deelname is meer energie en minder stress.

De cursus is geschikt voor iedere hardloper of wandelaar. Het mooie van de cursus is dat je ademhalingstechnieken en mindfulness niet alleen tijdens het hardlopen of wandelen toepast, maar in je hele leven.

Bekijk de Mindful Run pagina van Vitalità Coaching voor de actuele startdata.

Mindful Run/Walk activiteiten gaan door bij een minimale deelname van 2 personen. Je dient je van tevoren aan te melden.

Clinic

Tijdens de clinic maak je op een laagdrempelige manier kennis met Mindful Run/Walk. In deze eenmalige bijeenkomst worden elementen vanuit de 5-weekse cursus samengevoegd tot een wandeling van 1,5 uur. De belangrijkste aspecten die centraal staan zijn je ademhaling, mindfulness en loslaten van stress. Gedurende de wandeling draait het om de kwaliteit en is er de tijd om ons te verwonderen over de schoonheid van de natuur.

De clinic is voor iedereen geschikt. Je kunt zowel samen met iemand en zeker ook als individu meedoen. Wil je graag met jouw eigen vriendengroep of team een clinic organiseren? Dat kan! Neem vrijblijvend contact met mij op zodat we samen jouw wensen kunnen bespreken.

Zonder oordeel

Mindfulness is het volledig bewust zijn van de huidige ervaring. In het hier en nu, zonder oordelen.

Emoties

Bewegen helpt stress te verminderen en je stemming te verbeteren. Ook kun je tijdens het wandelen je emoties beter reguleren.

Zintuigen

Mindful wandelen vergroot het bewust zijn van jezelf en van je omgeving. Gebruik je zintuigen om je bewust te worden van het moment.

5-weekse cursus

De 5-weekse Mindful Run/Walk cursus is geschikt voor de beginnende en/of gevorderde hardloper of wandelaar. Snelheid of afstand spelen geen rol, want we gaan genieten van de natuur! Elke week zijn we 1,5 uur onderweg en tussendoor maken we ruimte voor oefeningen. Deze oefeningen zijn gericht op je ademhaling, mindfulness en minder stress. Je leert hoe je bewuster kunt hardlopen of wandelen met aandacht voor je lijf en je gevoel.

Elke week staat een ander thema centraal.

Week 1: kennismaking en beter worden in voelen
Week 2: ademhaling
Week 3: focus en concentratie
Week 4: controle en loslaten
Week 5: FEEST!

De 5-weekse cursus is voor iedereen geschikt. Je kunt zowel samen met iemand en zeker ook als individu meedoen. Wil je graag met jouw eigen vriendengroep of team een 5-weekse cursus organiseren? Dat kan!

Het is tevens mogelijk om een individuele 5-weekse cursus te starten. Dan gaan we samen met zijn tweeën op pad. Dit geeft jou de mogelijkheid voor een op een contact met mij. 

Neem vrijblijvend contact met mij op zodat we samen jouw wensen kunnen bespreken.

Voor bedrijven

Zo makkelijk was het nog nooit om medewerkers in beweging te krijgen! Mindful Lunch Walk is geschikt voor bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een manier om medewerkers even tot een moment van rust te laten komen. De thema’s ademhaling, mindfulness en minder stress staan in deze wandeling centraal.  

Stimuleer je medewerkers en ga lekker naar buiten. Samen gaan we individueel en toch in groepsverband wandelen in de buitenlucht. Dit doen we door het gebruik van online tools. Zo zijn we met elkaar verbonden. Het is een laagdrempelige oplossing voor meer energie en minder stress.

Hoe dit werkt lees je hier:
Elke deelnemer loopt in zijn of haar eigen woonplaats. Na een korte introductie gaan we allemaal zelfstandig op pad. Je maakt gebruik van een set oordopjes of headset en steekt je telefoon weg in je zak. Zo heb je je handen vrij en kun je optimaal genieten. Tussen het wandelen doen we een aantal oefeningen. Tot slot sluiten we als groep samen af waarna iedereen weer fris en fruitig de dag kan vervolgen.

Mindful Lunch Walk kan zowel als eenmalige workshop of als een 5-wekelijkse cursus worden ingezet. Neem vrijblijvend contact met mij op om samen de mogelijkheden te ontdekken.

Gelukscoaching

Je gaat (her)ontdekken wat jouw verlangens en waarden zijn. Als ontdekker onderga je een prachtige transformatie en zet je telkens een volgende stap vooruit op je nieuwe pad.

Talentanalyse

De talentanalyse laat zien over welke talenten je beschikt en dat is handig! Het geeft je de mogelijkheid om te ontdekken wat jou energie bezorgt.

Wandelen

Wandelen in de natuur doet iets met je. De natuur oordeelt niet, kijkt niet hoe je erbij loopt en vindt helemaal niks van jou. Wandelen helpt om je gedachten te structureren.

Start VANDAAG en
zeg HAllo!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?
Neem vrijblijvend contact met mij op.